Препоруке превозницима у циљу спречавања ширења корона вируса

У циљу спречавања ширења корона вируса, ЈКП Дирекција за јавни превоз Града Ниша  је свим превозницима у систему градског и приградског превоза доставила следеће препоруке:

Због повећања броја заражених од корона вируса у Републици Србији а у циљу превентивне заштите како возног особља, тако и корисника услуге превоза на територији Града Ниша, потребно је да ви као превозник у систему јавног превоза подигнете ниво одржавања хигијене у возилима.

То пре свега подразумева свакодневну појачану дезинфекцију унутрашњости возила (возачка кабина, рукодржачи, седишта…), као и у случају потребе, ако буде дата препорука надлежних служби и набавку заштитних маски за возно особље.

За ове потребе препоручујемо умерену набавку додатних средстава за дезинфекцију (средства на бази алкохола или раствор варикине у складу са препорукама), као и заштитних маски. Набавку додатних средстава је потребно ускладити са стварним потребама без стварања залиха.

Напомињемо да ће Дирекција пратити развој ситуације, и у складу са тим достављаћемо даље препоруке надлежних државних органа који су благовремено предузели све потребне мере.